Wil jij je dromen najagen

Je hoort het misschien wel vaker: "Stop met excuses maken waarom iets niet gebeurt in je leven & ga gewoon aan de slag!"


Makkelijker gezegd dan gedaan, maar deze 5 tips helpen je alvast op weg:

  1. Maak een duidelijk stappenplan richting je doel Visualiseer wat je het allerliefste wil in je leven. Doe dit zo levendig mogelijk. Vertrek nu van je huidige situatie: Waar sta je nu? Schrijf alle stappen op die nodig zijn richting jouw doel. Wat heb je nodig? Wie kan je helpen? Wat is je eerstvolgende stap?

  2. Vergelijk jezelf niet met anderen Het is zo verleidelijk om te kijken naar anderen die wel al alles hebben wat jij wil. We vergeten vaak dat het hen ook bloed, zweet en tranen heeft gekost. Het gaat niet zomaar vanzelf of zo snel als je wilt. Inzet en hard werken is altijd nodig! Want moest het zo gemakkelijk gaan, dan zou iedereen het toch doen?

  3. Reken niet op externe factoren Het is niet omdat je een loopband in huis hebt dat je opeens gaat gaan hardlopen. Laat je doel niet afhangen van externe factoren. Laat het bereiken van je doel sturen door je intrinsieke motivatie.

  4. Hak knopen door Krijg je een brief, een telefoontje of heb je een idee? Besluit dan direct wat je ermee gaat doen! Neem het in handen en doe er iets mee, delegeer het naar anderen of zeg nee als je het niet wilt doen! Wat je ook doet, handel het meteen af. Een zeer eenvoudige tip denk je dan zo, maar een goeie als je de neiging hebt om over alles te twijfelen.

  5. Vraag hulp Het is geen schande om hulp te vragen! Ik hoor je al denken: "Ja, zo kan ik het ook. Een nanny, een poetsvrouw en een personal assistant." Oké, maar je moet het ook wel allemaal kunnen bolwerken, het kunnen loslaten en de moed hebben om hulp te vragen zodat jij je dromen kan waarmaken.


26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven