Voelen zonder oordeel

Iedereen heeft soms wel eens een dipje, voelt zich down of gewoonweg ellendig. Angtig, droevig, gespannen, neerslachtig of machteloos. Allemaal gevoelens waardoor we niet goed in ons vel zitten en waar we moeilijk mee om kunnen. We willen er "iets" aan doen, maar "wat"' ...


Soms zoeken we de oorzaak van onze gevoelens en pakken we deze structureel aan. Maar meestal zien we de bomen door het bos niet meer en kiezen we voor het pad waar we het minst moeite voor moeten doen.


We zoeken afleiding en vertier op schermen: smartphone, netflix, internet, ... Altijd wel iets te vinden op het wereldwijde web om onze gevoelens in een hoekje te duwen.


Maar wat zou er gebeuren moest je die schermen even aan de kant leggen?

Als je even stil zou staan?

Wat zou je voelen in je lichaam?

Hoe zou je dit gevoel omschrijven?


Neem eens de tijd om alleen maar te ervaren.

Voel eens wat er écht gebeurt in je lichaam. Die brok in je keel, baksteen in je maag, gespannen schouders, je hartslag die de lucht in gaat, ...


Voel zonder oordeel je lichaam aan en observeer wat er gebeurt. Het gevoel hoeft niet opgelost te worden. Het mag er gewoon zijn zoals het is.

Als we het gewoon ervaren merken we dat wat eerst super groot leek toch eigenlijk maar heel klein is.


Misschien moeten we ons gewoon maar over geven aan wat gewoon is & stoppen met weerstand te bieden. Verdwijnen zullen die negatieve gevoelens nooit, maar je kan ze wel leren observeren, accepteren en loslaten.


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven