Terugblikken op het afgelopen jaar

2020 is een bewogen jaar geweest.


Voor sommigen dekt het woord 'bewogen' zelf de lading niet.

We hebben allemaal op een andere manier dit coronajaar beleefd.


Het heeft de wereld even op zijn kop gezet, maar we mogen ook de lichtpuntjes van 2020 niet vergeten.

De creativiteit die naar boven kwam bij velen, die sterke verbondenheid tussen de mensen, het bewustzijn dat (verplicht op een manier) vergroot werd & het eren van de kleine dingen in het leven.


Doordat ons de luxe werd ontnomen, zijn we verplicht geweest terug te keren naar de basics.

Terug te keren naar onszelf, met die voelsprieten binnen.


Hoe is dat nu geweest?

Hoe heb jij 2020 beleefd?


We blikken terug op het afgelopen jaar aan de hand van 5 reflectievragen.


  1. Waar was je het meeste trots op in 2020? Voor mij was dat wanneer ik mijn huis gekocht heb. Ik kreeg vaak de opmerking van mijn omgeving dat ik nooit alleen een huis zou kunnen kopen. "Wacht maar tot ge een lief hebt, zodat ge met 2 zijt." Maar kijk, ik heb het toch maar lekker alleen gedaan ;-)

  2. Hoe ben je gegroeid als persoon in 2020? Persoonlijke groei is jezelf stukje bij stukje beter leren kennen. Hoe jij in elkaar zit, wat jij belangrijk vindt, wat jij nastreeft en hoe jij in het leven wilt staan. Kortom, de beste versie van jezelf worden. Het afgelopen jaar heb ik mezelf beter leren kennen door de manier waarop ik om ging met deze coronacrisis. Als coach heb ik mezelf moeten herontdekken, want heel wat zaken waren niet meer mogelijk. Hoe kan ik er zijn voor deze mensen in deze bizarre tijden? 2020 heeft ook voor groei in kennis & ervaring gezorgd. Ik heb de sprong gewaagd en van start gegaan met de 4jarige opleiding Oplossingsgerichte Therapie. Daar heb ik naast kennis, ook al heel veel interessante mensen mogen ontmoeten die me inspireren en motiveren.

  3. Wat was het leukste moment voor jou in 2020? Het weekendje Ardennen zonder GSM met vrienden & de honden. Er even volledig uit zijn, in the middle of nowhere, genieten van de rust & de natuur!

  4. Waar ben je het meeste dankbaar voor in 2020? Dat ik en alle mensen rondom me heen die ik graag zie gezond en wel deze crisis hebben overleefd tot nu toe.

  5. Welke doelen stel jij voor 2021? * Gezondheid! Dit is en blijft steeds mijn belangrijkste doel jaar op jaar. Gezond zijn en daar bedoel ik mee: Niet ziek zijn, maar je ook goed in je vel voelen primeert altijd! * Van mijn huis een gezellige knusse 'thuis' maken. * Mensen blijven inspireren & motiveren naar een gezond gelukkig leven. En hopelijk in 2021 dit ook terug voor grote groepen te kunnen doen. * Gewoon content zijn... :) Want is dit niet gewoon de essentie van het leven?20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven