Positief omgaan met de coronacrisis

Corona brengt heel wat onzekerheden met zich mee op allerlei vlakken: Gezondheid, inkomen, reizen, de economie, ... maar vooral wat na de crisis?


Tijd om terug wat balans in ons leven te brengen!

Maar hoe herstel je nu jouw balans?


  • Back to basics Schakel even terug naar die eerste versnelling. We willen steeds dat gevoel van controle blijven behouden, maar we moeten accepteren dat dat momenteel niet mogelijk is. Acceptatie is berusten in het moment. Inzien dat dit moment het uitgangspunt zal zijn voor alles wat nog komen zal. Erken de huidige realiteit en gebruik het als vertrekpunt voor jouw nieuwe toekomst! Acceptatie is een lastige, maar een hele positieve stap.

  • Besef dat het tijdelijk is Alles gaat voorbij & ook dit is tijdelijk! This too shall pass... Voor je het weet zit je weer met je gat in de zon of heb je een BBQ met vrienden. Herinner jezelf hier regelmatig aan, want een brein in angst maakt van een mug een olifant. Hoe meer focus en aandacht je eraan geeft, hoe meer je angst zal groeien & versterken. Ons brein zal ons sturen om er nog meer tegen te vechten, maar wat doe je beter? Gewoon loslaten ... :)

  • Richt je op het positieve! Er is altijd iets wat je kan doen om de situatie beter te maken. Het is uiteraard wat wennen, maar zie het positieve ervan in & ontspan nu het kan ;-) Wees dankbaar voor de dingen die je anders voor normaal neemt maar die nu extra waardevol voelen. Dankbaarheid helpt je humeur te verbeteren & zorgt ervoor dat die gelukshormonen stijgen! Wie weet schijnt er wel een nieuw licht op je leven, kom je tot nieuwe inzichten waardoor je je leven een ommezwaai geeft na de crisis!


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven