Neem je leven in handen

Hoe krijg je meer controle over je leven?

Heb je het gevoel dat je de bomen door het bos niet meer ziet?

Is je leven een echte chaos zonder structuur?


Geen zorgen, iedereen gaat weleens door deze fase. Er gebeuren zoveel dingen tegelijkertijd of je weet gewoon nog niet welke richting de juiste is waardoor je letterlijk verlamd wordt en er niets van in huis komt.

Je wil duidelijk, structuur, overzicht en balans zonder gedoe!


Maar hoe doe je dat nu?

Onderstaande tips zorgen er voor je leven weer op de rails te krijgen:

  1. Maak een weekplanning op Een weekplanning zorgt ervoor dat je meer controle krijgt over je dagindeling. De ene maakt helemaal een planning op waardoor er op het einde van de week ook helemaal niets is gedaan en de andere zet zijn week bomvol met afspraken. Deel je tijd zorgvuldig in zodat je meer controle ervaart en slagkracht krijgt om dingen tot een goed einde te brengen. Download nu gratis je weekplanning op mijn website, bij aanbod!

  2. Schrap alle afleidingen Wanneer je onrustig, angstig of overweldigd bent, zoek je constant andere zaken op. Ik denk maar aan sociale media, netflix, comfort food, ... Je brein wilt constant leuke zaken gaan doen om die angsten heel ver weg in een hoekje te gaan duwen. Allemaal leuk uiteraard op de moment zelf, maar dit draagt juist bij tot het gevoel van chaos. Breek daarom met je smartphone verslaving, eet gezonde zaken, beperk alcohol, ga weg van sociale media en doe gewoon wat minder. Je maakt direct heel wat vrij in je hoofd en die tijd en ruimte kan je gebruiken om echt controle over je leven terug te krijgen.

  3. Dagelijks mediteren Ik hoor je al denken: Ooh nee, mediteren. Dat is te hippie voor mij! Maar nee, je hoeft helemaal je benen niet in je nek te leggen en hummm te zoemen. Maal het gewoon even stil! Ga op je rug liggen en rek je volledig uit van kop tot teen. Let op je ademhaling en kom eens tot jezelf. Zet die voelsprieten naar binnen en voel wat er gebeurt in je lichaam. Laat je hoofd volledig tot rust komen, laat je gedachten wegglijden en luister naar je lichaam.

  4. Wees eerlijk topz van jezelf Wat zijn mijn valkuilen? Waar struikel ik momenteel over? Zoek uit wat ze zijn en zet ze op papier. Wat staat mijn geluk in de weg? Wat frustreert me? Wat houdt me bezig? Waar maak ik me zorgen om? Kijk na een aantal dagen terug naar het papier en geef een cijfer wat je het meest ellende bezorgt en wat het minst. Je zult zien dat het maar om één of twee dingen gaat uiteindelijk.

  5. Zet stappen vooruit Neem een valkuil onder de loep en vraag jezelf welke stappen je kan zetten om dit obstakel minder frustrerend te maken. Waar kan ik beginnen? Wat is de eerste kleine stap die ik kan zetten? Voer hem vandaag nog uit!

  6. Relativeren! Het drama zit in je hoofd - niet in de wereld. Gedachten zijn er, ze komen en gaan. Het is jij als persoon die ze vasthoudt en groter maakt dan dat ze zijn. Jij bent niet je gedachten, jij bent diegene die ze waarneemt en van een mug een olifant maakt. Word bewust van je gedachten en bekijk ze van op een afstand. Wat blijft er van drama over als je je gedachten buiten beschouwing laat? Sta daar eens bij stil.


14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven