Gezond van thuis uit werken

Het ziet er naar uit dat we nog even van thuis uit zullen werken.

Voor de ene een zegen, voor de andere een hel!


Sommige onder jullie werken graag van thuis uit, in alle rust en stilte, maar anderen lopen de muren op en missen de babbels aan de koffiemachine met de collega's.


Hoe kan je nu gezond en efficiënt van thuis uit werken zonder verleid te worden door de was, plas, snoepen, zetel, zon & netflix!


1. Hou je vast aan je ochtendritueel Thuis werken betekent niet dat je nu mag blijven liggen in je bed. Sta rond hetzelfde uur op als normaal en geniet uitgebreid van een rustig ontbijt of doe al een wandeling rond de blok. Zo blijf je in het normale werkritme.


2. Laat je niet afleiden

Moeilijk als je thuis aan het werk bent. Want er is altijd wel iets te doen niet?!

Werk daarom met tijdsblokken.

Lijst je taken op die je die dag gedaan moet hebben en geef ze een cijfer van 1 tot en met ... in volgorde van belangrijkheid. Neem er dan je agenda bij en deel die op in tijdsblokken: anderhalf uur werken - half uurtje pauze bijvoorbeeld. Start 's morgens vroeg met je grootste taak. Het is wetenschappelijk bewezen, ook al ben je geen ochtendmens, dat je 's morgens het productiefst werkt. Zet een timer in die je eraan doet herinneren dat het tijd is om pauze te nemen!

3. Blijf aan je houding denken Ga niet in de zetel liggen met je laptop op je schoot. Zit in een aparte ruimte, aan tafel, op een goede stoel met een stevige rugleuning. Stapel een aantal boeken of tijdschriften op je tafel en zet daar je laptop op zodat hij op ooghoogte staat.


4. Blijf op vaste tijdstippen eten & zorg voor gezonde tussendoortjes

Je bent een aantal uur aan het werk en dan denk je, hmm, ik heb nu wel een chocolaatje verdiend niet? Een uur later droom je van die zak chips die in de kast ligt en voor je het weet sta je 2 uur vroeger dan normaal al je avondeten klaar te maken.

Blijf je maaltijden op vaste momenten eten.

Je mag jezelf gerust eens verwennen, maar alles met mate is de gouden regel!


5. Neem voldoende pauzes

Ga niet een serie kijken als pauze of een half uurtje doelloos scrollen op Instagram.

Ga naar buiten en doe een wandeling.

Luister naar muziek en dans er op los.

Maak het helemaal stil en doe een meditatie oefening.

Neem pauze zonder schermen of afleiding en zorg ervoor dat je hoofd en ogen volledig tot rust kunnen komen.


6. Doe aan sport Daarvoor hoef je helemaal geen volledige cross fit workout doen van 2 uur, maar doe dagelijks iets van beweging. Doe een fikse wandeling in het groen, verbeter je persoonlijk record planken of doe wat buikspieroefeningen.

Hoe weinig zin je ook hebt om te starten, hoe meer deugd het zal doen achteraf!


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven