Gewoon even zijn

We spreken steeds van een gehaaste, noem het maar een gejaagde, samenleving waar wij als mens onszelf voorbij lopen en alle bordjes hoog (proberen) houden.

Er is onrust, alles moet snel gebeuren, multitasken is our middle name & we zijn overprikkeld door social media. Ontspannen zit er niet meer in & rust vinden al helemaal niet. We winnen advies in & doen een dagje welness of spa om de batterijen weer op te laden.

MAAR NU! NU IS HET ANDERS! WE HEBBEN TIJD! Maar is dat wel zo? Begrijp me niet verkeerd, alle begrip, respect & dankbaarheid!!, maar wanneer ik momenteel door mijn Instagram feed scroll voel ik sociale druk, stress & een hete adem in mijn nek! Persoonlijk als mens zijnde, maar ook als coach! Ooh nee, ik moet ook gezonde gerechtjes gaan klaarmaken en posten. Zou ik eens niet gaan lopen? Of een home workout video volgen? Creatief bezig zijn, een taal leren of mensen tips geven wat ze kunnen doen de komende weken om verveling tegen te gaan? Maar wat is er gebeurd met het gewoon “zijn”? Even te genieten van de rust en de tijd. De ruimte te hebben om even niks te doen, een Thuis marathon te houden (guilty) en een middagdutje te doen. Gezond eten, voldoende beweging & een goede nachtrust blijven natuurlijk een constante & een MUST. Maar weet dat het oké is om gewoon even te "zijn"...


Als ik even niet meer weet hoe ik dat moet doen, dan kijk ik naar Orval, mijn kat, die nog steeds in dezelfde houding naast mij zit te genieten en ik weet weer hoe het moet gewoon “zijn”.

15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven