Eten op gevoel

Wanneer je van thuis uit werkt, is je vast eetpatroon opeens zoek. Je blijft wat langer in bed liggen, ontbijt uitgebreider en neemt al eens sneller hier en daar een tussendoortje.


EET OP JE GEVOEL


Maar hoe pak je de draad van een gezond eetpatroon nu weer op?


  1. Eet wanneer je honger hebt. Laat je brein niet bepalen wanneer je al dan niet honger hebt, maar ga af op je gevoel, op je lichaam. Je lichaam vertelt je heel wat. Net als je lichaam je vertelt dat het moe is, vertelt het je ook wanneer het eten nodig heeft. Er is een groot verschil tussen fysieke en emotionele honger. Maak een duidelijk onderscheid tussen beide. Fysiek: Je lichaam heeft eten nodig om te kunnen functioneren. Emotioneel: Je eet als troost.

  2. Voel aan wanneer je vol zit. Net zoals het belangrijk is aan te voelen wanneeer je lichaam echt eten nodig heeft, is het goed om te weten wanneer je genoeg hebt. Je brein heeft zo'n 20 min. nodig om dat verzadigd gevoel te hebben. Dus eet langzaam aan, drink veel water tussendoor en neem gerust even een pauze tijdens je maaltijd om aan te voelen als je verzadigd bent.

  3. Eet met aandacht. Ga niet voor TV zitten of op je smartphone scrollen tijdens de maaltijd. Aandachtig eten is rustig aan tafel zitten & bewust omgaan met je voeding.

  4. En geniet vooral! Eten dient niet enkel om je te voeden, maar ook om je te laten genieten. Eten kan mij alvast heel erg gelukkig maken! Jullie ook? :)18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven