Corona fit

Van zodra je je sociale media nog maar opent, zie je de ene lopen, de andere skeeleren (een werkelijke hype geworden sinds corona) of fit couples die samen een workout aan het doen zijn.


Je hebt het gevoel dat iedereen rondom je keihard aan sporten is en jij hangt daar maar wat in je zetel. Te staren naar je telefoon en de motivatie om zelfs gewoon eens naar buiten te gaan en een blokje om te wandelen is heel ver weg.


Geen zorgen! Dat is geheel normaal.

De huidige situatie brengt heel wat stress met zich mee. Lusteloosheid, slapeloosheid, passiviteit en piekergedachten zijn typische symptomen van dit soort stress.

Het is dus niet zo ongewoon dat je niet uit je zetel geraakt om een blokje om te gaan wandelen. Angst verlamt zowel fysiek als mentaal. Het maakt ons passief.


Om tegen die weerstand in te gaan moet je actie ondernemen.

Maar hoe doe je dat nu?

Hoe vind je die motivatie nu terug?


1. Sporten is een soort van zelfzorg

Regelmatig sporten brengt zowel op korte als lange termijn voordelen met zich mee. Het is een geweldige manier om voor jezelf te zorgen.

Je maakt tijd voor jezelf, zet die voelsprieten even naar binnen en brengt je aandacht terug naar je lichaam.


2. Begin klein Maak het niet groter of moeilijker dan het al is. Verwacht niet opeens 5 km vlekkeloos te lopen & hashtag fit op je instagram te kunnen posten. Beweeg gewoon, verhoog die hartslag wat, daag je lichaam uit en voor je het weet ben je alweer iets dichter bij je doel.

Richt je aandacht voornamelijk op het beginnen.

Van zodra je vertrokken bent, volgt de rest gewoon vanzelf.


3. Zie sport als een prioritair onderdeel van je leven

We zien sporten vaak als optioneel, omdat we ons lange tijd prima voelen zonder sport.

Maar sport is een essentieel onderdeel van ons leven en mag niet als de laatste optie aanzien worden. Het is een noodzakelijke bezigheid voor ons lichaam en geest. Net zoals we dagelijks onze tanden poetsen, gezond eten en slapen.


Zoals reeds gezegd: begin klein.

Elke stap is een stap dichter naar je doel.17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven