Bescherm jezelf tegen negatieve energie

Hoe bescherm je jezelf tegen negatieve energie van anderen?


Zeker in deze onzekere tijden is het belangrijk om ons zelf te beschermen tegen negatieve energie uit onze omgeving en van anderen.

Denk maar aan die ene collega die alleen maar paniek zaait op de werkvloer, een vriendin die je om het uur belt om elke vezel in haar lichaam die ze voelt te delen met jou of gewoonweg de constante stroom van nieuwsmeldingen hoeveel doden er waar zijn gevallen.


Voel je dat je gevoelig bent hiervoor? Dit zijn 5 zaken die je kan doen om het positief te houden!


  1. Confronteer de persoon Vraag aan de persoon in kwestie die zo negatief doet als zij al eens gedacht heeft aan een oplossing? Vaak is die vraag voldoende om het klagen te doen stoppen. Probeer jouw focus niet te leggen op de negatieve gevoelens, maar op manieren waarop jij de invloed ervan kunt verminderen of voorkomen.

  2. Let erop hoe je antwoord Onbewust reageren we negatief op negativiteit. Zo kom je terecht in die negatieve spiraal van de andere. Wat niet de bedoeling is uiteraard 😉 Probeer die automatische piloot te vermijden en denk aan de manier waarop jij reageert of wilt reageren.

  3. Bepaal & bewaak je grenzen Je kunt contact met deze mensen meestal niet vermijden, maar je kunt wel proberen om het contact te beperken tot het hoogstnodige.

  4. Maak er niet jouw probleem van. Hoe graag je iemand ook wilt helpen om zijn/haar negatieve gedrag en gedachten uit de wereld te helpen, onthoud dat je niemand kan veranderen als diegene daar (nog) niet voor openstaat. Het is dan ook niet jouw verantwoordelijkheid.

  5. Laad je terug op met positieve energie! Het beste tegengif tegen negativiteit is... POSITIVITEIT ❤️ Omring jezelf met positieve energie!42 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven