Afscheid van het een maakt ruimte voor het begin van iets anders

Verandering


Niemand heeft het eigenlijk zo graag.

Laten we nu eens eerlijk zijn met onszelf.


Wij, mensen zijn gewoontedieren. Het liefst van al houden we alles zoals het is en het was. Dat maakt alles gewoon een pak makkelijker. No stress!


Helaas loopt het leven niet altijd zoals we zelf willen. Er gebeuren nu éénmaal grote & ingrijpende gebeurtenissen rondom ons heen die onze wereld op zijn kop zet.


En wat nu?

Wat moet ik daar nu mee?


Je voelt je verloren, kwaad, angstig en gefrustreerd.

Je hebt het gevoel dat je er nooit meer bovenop komt.


Toch geven veel mensen achteraf toe dat die verschrikkelijke ervaring net wel datgene was wat ze nodig hadden net op dat moment.


Weet je, onbewust hebben we wel vaker een verlangen naar verandering. Je hebt al langer het gevoel dat je job niet meer bij je past, je niet meer goed voelt in je relatie of dat je op een andere manier zou willen leven. Als je deze gevoelens niet erkent, wreekt zich dat hoe dan ook op lange termijn.


Het is de machteloosheid waar we schrik voor hebben. Het verlies van controle en kiezen voor het onbekende. Effectief uit die comfortzone stappen en ons losmaken van die automatische piloot.


Door die ingrijpende gebeurtenis buiten onze wil worden we wel verplicht anders naar de situatie te gaan kijken, die voelsprieten naar binnen te zetten, hulp te vragen en af te wegen wat de andere keuzes zijn.


Als alles gevoeld is wat gevoeld moest worden, alles losgelaten is wat losgelaten moest worden en veranderd is wat veranderd moest worden.

Je hebt nieuwe inzichten verworven en zelfkennis opgedaan.


Dan komt er een punt van stilte...


Stilte, rust & ruimte om na te denken over die nieuwe invulling van het leven, een invulling die past bij jou.
21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven