Lara 

(26 jaar, De Panne)

Twee jaar geleden startte ik mijn zoektocht naar een eerste werkervaring. Zoals velen wist ik niet goed wat ik wilde en besloot daarom om zo maar iets te proberen waarvan ik dacht ‘dat lijkt mij wel leuk’. Al snel wist ik dat het niet mijn ‘droomjob’ was, maar omdat ik niet wilde opgeven bleef ik mij inzetten. Tot ik uiteindelijk geen energie meer haalde uit mijn job. Dit was ook nadelig voor mij als persoon. Ik kwam ’s avonds thuis en had niet veel zin om nog dingen te doen, ik was moe, … Daarom besloot ik om een sessie loopbaanbegeleiding te volgen, in de hoop mezelf en mijn gedrevenheid terug te vinden.

 

Dankzij de verschillende sessies met Lotte heb ik mijn interesses kunnen analyseren, waardoor de zoektocht naar een geschikte job veel efficiënter verloopt. Ik heb leren stilstaan bij wat ik goed kan en wat ik graag doe, op basis daarvan kan je ook al heel wat jobs schrappen.

 

Daarnaast heb ik ook geleerd dat je niet bang hoeft te zijn om een stap in het onbekende te zetten. Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ter plekke blijven trappelen en hopen dat dingen zullen veranderen is geen oplossing.

 

Lotte is een heel gedreven iemand. Tijdens onze gesprekken gaf ze heel wat goede raad, daarnaast  was ze ook buiten de consultaties beschikbaar. Ik kon telkens met mijn vragen terecht en ze vraagt ook steeds hoe het gaat. Die opvolging en gedrevenheid werkt extra motiverend.

K3- Lotte logo versie1 (1)-min.png

Wil jij net als Lara jouw interesses analyseren en een geschikte job vinden?